Werk – Historie

Logo's werk joris thielemans

Onderaan beginnen! 

Zoals de meeste mensen onder ons ben ook ik, Joris Thielemans, onderaan de ladder begonnen. In mijn tienerjaren heb ik mij vooral in diverse magazijnen in Ede begeven om hier functies uit te voeren. Orders pikken, inpakken, vrachtwagens vullen, heftruck rijden en nog veel meer zaken heb ik met veel plezier gedaan.

Doorgroeien in je studietijd

Tijdens mijn studie wilde ik graag een baan waarbij ik iets meer verantwoordelijkheid had en waar ik ook denkvermogen voor nodig had. Het blijft een studiebaan, maar je wilt toch iets meer. Van koerier naar de horeca, maar uiteindelijk kon ik mij het beste vinden bij de Grens Wissel Kantoren (GWK). Mijn jaren op het Leidseplein in Amsterdam herinner ik mij nog als een zeer goede en leerzame tijd.

Bier, gezelligheid en gratis ervaring!

Tijdens mijn studie ben ik ook een jaar lang actief geweest als penningmeester van Stichting Sociëteit de Lax. Dit “studentencafé” boekte in mijn jaar zo’n 400.000 euro omzet en heeft me zeer veel ervaring opgeleverd. Gezamenlijk met 3 studenten bestuurde wij de stichting waar zeer veel bij komt kijken. Omgaan met vrijwillige medewerkers, kasdiensten, beleid maken, barindelingen en nog vele zaken moeten in zo’n jaar gebeuren. Je leid werkelijk een bedrijf voor een jaar en dit levert een enorme ervaring op. Uiteraard met hier en daar een biertje, maar niemand heeft gezegd dat het niet plezierig mocht zijn.

Het serieuze werk

Tijdens mijn stages voor de Studie Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam begon het echter werk. Mijn interesse voor auto’s hielp mij tijdens het oriënteren en het zoeken naar een stageplek. Door het aanschrijven van meerdere in Nederland gevestigde auto importeurs kwam ik in mijn 3e jaars stage terecht bij Subaru Nederland en voor mijn 4e jaars stage bij Volvo Cars Nederland.

Bij Subaru heb ik de afdeling sales onder de loep genomen en de processen volledig in kaart gebracht. Mijn werk op deze afdeling was zeer divers en zoals gebruikelijk bij stages heb ik vele taken uitgevoerd. In het betreffende jaar hadden we zelfs een AutoRAI en ik ben blij dat ik heb kunnen bijdragen. Mijn eindrapport is met groot genoegen ontvangen en gebruikt.

Bij Volvo Cars kwam ik terecht aan de andere kant van een importeur, de After Sales afdeling. Hier heb ik in kaart gebracht wat de huidige situatie was omtrent het dealer-/werkplaats communicatiesysteem en hier heb ik advies over uitgebracht. Ook dit rapport werd goed ontvangen en zorgde voor mijn afstuderen.

Na een aantal succesvolle en leuke jaren was de studie voltooid, mooi, tijd om verder aan de slag te gaan. Wegens wat uitstapjes naar de Sociëteit en een paar mooie reizen heb ik mijn kennis verder uit kunnen breiden en dit heeft me zeer geholpen en mij verder ontwikkeld.

Personal Car Lease

Als resultaat van mijn sollicitatie ronde bood Personal Car Lease (PCL) mij de mogelijkheid om te beginnen als management trainee. In deze “trainee” periode richtte ik me met name op analyses en de ICT systemen van PCL. Tijdens mijn studie had ik hier al veel over geleerd en mijn interesse naar dit gebied werd steeds groter. Tot in de late uren werken aan een rapport en dit visueel optimaliseren, alle mogelijkheden van ICT zoeken en benutten, het werd allemaal steeds leuker.

Het “trainee” kwam al snel te vervallen en ik kon door als volwaardig Business Analist direct rapporterende aan de directeur. Ondertussen heb ik al veel projecten voor PCL uitgevoerd en hier is meer over te lezen op deze website.

Wordt vervolgt….

Meer weten?

Bekijk Joris Thielemans op LinkedIn

Bekijk Joris Thielemans op BrandYourself