Tineke Thielemans in Musée du Louvre

Aankomst in Parijs
Na een korte reis van slecht 5 uur kom ik met mijn eigen auto de Rue de Rivoli midden in Parijs aanrijden. Alarmlichten aan en uitstappen maar, zo pal voor de ingang van het Musée du Louvre. Met trots loop ik via de omgekeerde ondergrondse piramide zo de hoek om en daar staat het: De beelden van Tineke Thielemans, midden in het Louvre.

Parkeergarage
Helaas, parkeren kon niet zo. Die alarmlichten stonden wel aan op de Rue de Rivoli, maar de beambte verzocht ons toch vriendelijk naar de parkeergarage onder het Louvre door te rijden. Op zich ook al een hele gebeurtenis. Het gebouw, waar in 1546 aan gestart werd, is niet zomaar een museum. Bekend over de hele wereld en prachtig om te zien, het heeft gewoon een onderliggende parkeergarage en laadruimte. Via mijn auto wordt de laatste voorraad naar de plek van bestemming gebracht. We maken snel alles klaar, tegen de avond is de grote opening en moeten we ook nog inchecken.

Trots
Bij de opening lopen we via de hoofdingang zo door naar het werk van Tineke Thielemans. De trots straalt van mijn lichaam af en ik ben zeer blij dat dit na al die jaren gelukt is. Laten we eerlijk wezen, ze hoort er ook thuis. Omringt door andere grote kunstenaars wordt haar werk geëxposeerd. Met belangstelling zie ik de mensen rond kijken: “Dat moet een bijzondere vrouw zijn die dit maakt”. En dat klopt dan ook. Een bijzondere en zeer goede kunstenaar met passie voor haar werk.

Geslaagd weekend
Na een weekend gezellig in Parijs, de wonderen van het Louvre en de pracht en praal van de rest van de stad, mogen we dit een geslaagd weekendje noemen. Nog jaren zal ik dit onthouden en de trots overheerst.