Re-launch Lease.nl

LEASE.NL afbeeldingLease.nl een super URL
Personal Car Lease (PCL) beschikt over een uitzonderlijk mooie URL in de leasebranche, namelijk lease.nl. Dit getuigt van een bijzonder wakkere en scherpe aankoop bij het ontstaan van internet door onze huidige eigenaar. De pagina ontvangt alleen al bezoekers aangezien die URL er aan gekoppeld is. In 1996 was PCL als 1 van de eerste autoleasemaatschappijen, waarbij je online een leasecontract kon samenstellen en offreren. Baanbrekend in die tijd!

Na vele toevoegingen en updates werd het wel tijd voor een nieuwe website. Al enige tijd hing de taak om mij heen. Ik en de rest van PCL hadden echter andere prioriteiten in de periode dat ik er werkte. De website begon toch wel erg te verouderen en een frisse uitstraling zou al een hoop helpen. Dat vonden we allemaal. Hier kwam gelukkig dit jaar dan ook echt de tijd en budget voor.

Eisen en specificaties lease.nl
Gezamenlijk met onze nieuwe website ontwikkelaar Addvision en onze huis ontwerper Roald Vergeer van Ront Amsterdam, hadden we de design en de basis al snel voor elkaar. De pagina moest aan een aantal eisen minimaal voldoen:

  • Een ingebouwde leasecalculator ter berekening van een leaseprijs,
  • Een nieuwe en verfrissende uitstraling,
  • Een nieuw Personal Car Lease logo,
  • Koppeling naar een Management Informatie Systeem.
  • Onze persoonlijke aanpak moest er in verwerkt worden.

Dit waren minimum eisen, er waren nog een hoop andere ideeën en wensen die tijdens de vele brainstorm sessies boven tafel kwamen. Via een functioneel ontwerp en met begeleiding van een projectboek zijn we aan de slag gegaan. Na goedkeuring van het prachtige ontwerp ging het project in sneltrein vaart van start. De pagina’s gingen van ontwerper naar ontwikkelaar en de concept pagina begon al snel vorm te krijgen.

Onze sales afdeling was parallel aan de bouw bezig met het ontwikkelen van de werkelijke content. Een behoorlijk pittige taak en zeer scherp uitgevoerd in dit geval, Annemarie bedankt. Zonder deze content had ik het nooit voor elkaar gekregen en deze taak is toch echt onderdeel van de sales en marketing organisatie. De laatste pagina’s, tekstlabels en kleine teksten zijn echter nog een hoop werk. Die laatjes loodjes waren in dit geval nog een hoop werk.

Onderbreking
Vlak voor de afronding kreeg PCL de grootste overname in zijn geschiedenis te verwerken. Een fantastisch project wat mijn volledige tijd (and then some) in beslag nam. De pagina moest hier dus toch even op wachten.

Live gang thuis, altijd lastig
Na de overname hadden we al snel onze zinnen weer gezet op de website. De nieuwe deadline was dus al snel gezet. Ik zei: “Dat moet snel kunnen!”, dus gelijk weer tijd om mijn grote mond waar te maken. 1 juni 2011 (of eerder) was de nieuwe deadline en dat gaf me nog 3 weken! Oh darn! Alle betrokken partijen moesten dus weer snel uit de slaap ontwaakt worden en de vaart moest er weer in. Heerlijk, want zo werk ik graag eerlijk gezegd!

Voor de zekerheid wilde ik 31 mei pakken als zijnde datum livegang. Met keihard werken en hulp van onze medewerkers had ik het voor elkaar dat dit ging lukken. 12 uur op dinsdag middag moest het gaan gebeuren. ‘s Ochtends nog even de nieuwe leaseprijzen er in verwerken en dan…………

Alles MIS
De leasecalculator (het belangrijkste onderdeel en het eindpunt van de hele routing van de website) loopt niet goed. Lege groepen en uiteindelijk zelfs: “Deze pagina is niet beschikbaar”. Daar kan ik dus niet mee live. Tevens een ontdekking van een fout in de nieuwe versie van Internet Explorer. Zonder pardon dus de livegang moeten uitstellen, want via de webontwikkelaar begreep ik al snel dat die dag niet meer ging lukken. Die ene dag had ik gelukkig dus toch nog een nachtje slapen en dan was het zover.

Voldoening
Op woensdag zag de pagina er perfect uit. De calculator werkte en het IE9 probleem was ook opgelost, tijd voor een livegang. Binnen korte tijd via Proserve het A-record om laten zetten van de oude naar de nieuwe locatie. Binnen 5 minuten was het ineens geregeld, voldoening, de pagina was live! Na een lange tijd was one website dan eindelijk vernieuwd en inclusief alle applicaties live op het internet. Vol trots en voldoening kan ik u nu onze website tonen:

www.PersonalCarLease.nl

Screenshot’s homepage 1 juni 2011:

pcl.nl homepage screenshot control schaatsploeg
Control schaatsploeg demonstratie op de PCL - Control schaatsclinic

pcl.nl homepage screenshot control auto
Een van de Control Schaatsploeg auto's op de plek waar wij veel Flexlease foto's maken.
pcl.nl homepage screenshot juichend
Jongen juicht op de PCL - Control Schaatsclinic

pcl.nl homepage screenshot Tesla
De PCL "huis Tesla" gefotografeerd tegen over Java Eiland in Amsterdam