Jetreports

Jetreports logo 2

Jetreports

Jetreports is een tool waarmee je vanuit Excel kan praten met een database (bij voorkeur MS Dynamics NAV). Door de uitgebreide functionaliteiten van excel en de gemakkelijke interface van Jetreports kunnen meerdere analyses gemakkelijk worden uitgevoerd, opgeslagen, verstuurd en geconverteerd. Creëer bijvoorbeeld eigenhandig een intranet waarop de laatste verkoopcijfers zichtbaar zijn, allemaal realtime!! Altijd inzichtelijk vanaf iedere locatie ter wereld! Het lijkt allemaal een dure droom, maar tegenwoordig is dit te realiseren en dat tegen een betaalbare prijs.

Voorbeelden

Het is relatief eenvoudig om een Jet report te maken. Ik wil graag een aantal voorbeelden aan jullie laten zien en daarmee de mogelijkheden die Jetreports biedt.

  • Lijsten: Het begin van alle Business Intelligence (BI). Medewerkers hebben informatie nodig om hun werk juist uit te voeren. Dit begint bij de juiste lijsten. Het kunnen creëren van lijsten “on the spot” is fantastisch. Iets langer nadenken kan ook. Ontwikkel op basis van uitgebreide filters de mooiste en accurate lijsten en koppel daaraan alle gegevens uit je database.
  • Lijsten met berekeningen: Gebruik de logica en kracht van Excel in je lijsten. Tover met getallen en bewerk de getallen achter je lijst. Zeer handig want hierdoor is van alles te creëren, denk aan dashboards, wiskundige modellen. Het makkelijke is dat met enige kennis van Excel al gemakkelijk de mooiste rapporten te maken zijn.
  • Klant rapportage: Maak op maat gemaakte rapporten voor je klanten. Je bent in staat snel en gemakkelijk alle gewenste informatie uit je database te halen en snel op te leveren. Over het algemeen zelfs sneller dan je concurrent.
  • Intranet: Zet je rapporten om in HTML pagina´s en creëer zo je eigen intranet. Geef medewerkers online en nagenoeg realtime informatie die ze in hun werk nodig hebben. Vergemakkelijk het werk en zorg dat informatie snel beschikbaar wordt. Het kan ook als je klein bent!
  • Dashboards: Maak een dashboard met daarin specifieke KPI´s. Wat is belangrijk voor jou bedrijf en hoe ga je dat meten. Met Jetreports kan het allemaal.
  • Controle lijsten automatisch verzenden: Verstuur losse Excel bestanden naar medewerkers ter controle van kritische bedrijfsprocessen. Laat de kennis in de database voor je werken en gebruik de data om controles uit te voeren en zo problemen te voorkomen.
  • Quick win’s t.b.v. medewerkers en leverancier: Informeer je leveranciers door gebruik te maken van vooraf gedefinieerde rapporten. Vergemakkelijk de informatie stroom naar je leveranciers en zorg voor helderheid zowel intern als extern.
  • Automatische rapportage: Laat vooraf gedefinieerde rapporten in de avonduren draaien. Een medewerker krijgt zo in de ochtend bij het openen van het rapport de juiste informatie en is er geen seconde tijdverlies.
  • Automatisch rapport verzenden: De rapporten kunnen ook geautomatiseerd verzonden worden per e-mail. Zo kunnen medewerkers, klanten en/of leveranciers voorzien worden van de juiste informatie zonder enige inspanning.
  • Automatisch rapporteren en als pdf converteren: Jetreports is in combinatie met MSOffice 2010 ook te gebruiken om de rapporten automatisch te draaien en als pdf op te slaan of te verzenden. Een handige feature wanneer de ontvanger de gegevens niet mag bewerken.

Deze voorbeelden komen uit een MKB bedrijf met 8 tot 14 medewerkers. Ik zal de voorbeelden stuk voor stuk verder proberen uit te werken.

Zelf Jetreports gebruiken?

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van Jetreports of ben je opzoek naar een persoonlijke cursus waar je veel van kan leren? Door mijn uitgebreide ervaring kan ik je op allerlei gebieden adviseren, helpen en voor je ontwikkelen. Leer binnen een paar uur hoe data gemakkelijk te ontsluiten en te gebruiken is. Je kan het allemaal zelf!!

Wil je meer weten over Jetreports, BI of toepassingen binnen je bedrijf? Ik kan altijd helpen, neem contact op via mijn contact formulier en misschien kan ik iets voor je betekenen.